1. Anasayfa
  2. Doctors
  3. Uzman Psikolog Taha Burak Aygün
Uzman Psikolog Taha Burak Aygün Uzman Psikolog Taha Burak Aygün

Ücretsiz ön görüşme ve indirim kodunuz için Whatsapp aracılığı ile iletişime geçin!!!

“Uzman Psikolog Taha Burak Aygün” Adres

Hakkında “Uzman Psikolog Taha Burak Aygün”

Psikolog Taha Burak Aygün, lisans eğitimimi Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimime ise Kırıkkale Üniversitesi Aile Danışmanlığı ve Eğitimi alanında devam etmekteyim. Çözüm Odaklı Terapi Uygulamalarını Süpervizyon kapsamında tamamladım. Ergen, Yetişkin ve Çift Terapisi alanlarında çalışmaktayım.

Uzmanlıklar

Aile ve Çift Terapisi
Ergen Psikolojisi
Yetişkin Psikolojisi

“Uzman Psikolog Taha Burak Aygün” Cevapları

  • Davranışlarımız, duygu ve düşüncelerimizden farklı olarak bizlerin 'söz sahibi' olabildiği bir durumdur. Kendimizin değerleri ve yaşam amaçları, vereceğimiz kararlarda ve uygulayacağımız davranışlarda oldukça önemlidir. Kişi değerlerini, 'Nasıl biri olmak istiyorum?', 'Ne için yaşamak istiyorum?', 'Nasıl biri olmak istiyorum?', sorularına vereceği cevaplar ile keşfetmelidir. Devamında ise değerlerine temas eden davranışlar da bulunmak için çaba göstermelidir ki kendisi hayatını daha anlamlı ve dolu yaşayabilsin. Bu yüzden olayı bir bütün olarak düşünüp, affetme davranışı benim değerlerime ne kadar temas ediyor? sorusunu kişi kendisine sormalı ve sergileyeceği davranışları değerleri doğrultusunda gerçekleştirmelidir.

  • Kabul ve Kararlılık Terapisi'nin (ACT) 'Psikolojik esneklik' altıgenine bakıldığında, düşüncelerle birleşme ve ayrışma evresi bulunmaktadır. Sürekli kalp krizi geçireceğini düşünen kişi, bu düşüncelerine eşlik eden diğer düşünceleri de keşfetmek için çaba harcamalıdır. Devamında ise her insanın aklına sürekli ve çoklu şekilde düşünceler geldiğini ancak düşüncelerin 'biz' olmadığını kişi fark etmelidir. Örneğin, 'Ben başarısız bir insanım' düşüncesi ile bütünleşen bir kişinin davranışları başarısız bir insanın davranışları gibi gerçekleşir ve devamında kişi gerçekten başarısız olabilir ancak bu durumun sadece bir düşünce olduğunu fark etmek, aklımıza böyle düşüncelerin gelmesinin normal olduğunu fark etmek ve eylemlerimiz de düşüncelerimizin belirleyici olmadığını fark etmek, davranışlarımız konusunda bize bilinç ve farkındalık sağlar. 'Kalp krizi geçireceğim' düşüncesi ile bütünleşen birey, davranışlarını da bu doğrultu da gerçekleştirir. Bu düşünce ile ayrışma evresine girip değer odaklı davranışlar sergileme çabası, yaşanılan durum açısından faydalı olabilmektedir.

Makaleler

Makale bulunamadı.
  • Profili Paylaş: