1. Anasayfa
  2. Doctors
  3. Psikolog Ayşe Özata
Psikolog Ayşe Özata Psikolog Ayşe Özata

Ücretsiz ön görüşme ve indirim kodunuz için Whatsapp aracılığı ile iletişime geçin!!!

“Psikolog Ayşe Özata” Adres

Pzt, Sal, Çar, Per, Cum, Cmt, Paz

Hakkında “Psikolog Ayşe Özata”

Psikolog Ayşa Özata, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Psikoloji bölümünden 2017 yılında ‘’bölüm birincisi ve yüksek onur öğrencisi’’ olarak mezun olmuştur. Lisans eğitimi boyunca Çocuk Objektif Değerlendirme Testleri, MMPI Çok Yönlü Kişilik Değerlendirme Envanteri, Wisc-r  ve Stanford Binet Zeka Testlerini alarak mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedeflemiştir. Mezuniyetin ardından 5 yıl boyunca farklı kurum ve kuruluşlarda okul öncesi ve okul dönemi öğrencileri ile çalışarak farklı yaş grupları ve aileler ile ilgili alandaki deneyimlerini artırmıştır. Bu kurum ve kuruluşların bünyesinde Biblioterapi Eğitimi, Kısa Süreli Çözüm Odaklı Terapi Eğitimi, Çocuklarda Uygulanabilecek Mindfulness Çalışmaları, CAS Zeka Testi, Çatışma Çözme Becerileri Eğitimi, İletişim Becerileri, Ergeni Anlamak ve Teknolojinin Doğru Kullanımı gibi eğitimleri tamamlamıştır. Psikoterapi Enstitüsü bünyesinde Bütüncül Psikoterapi eğitimini ve Üsküdar Üniversitesi Aile Danışmanlığı eğitimlerini sürdürmektedir.

Psikolog Ayşa Özata, 2023 yılında Kanada’da düzenlenen The Society For The Exploration Of Psychotherapy Integration 39th Annual Meeting’e konuşmacı olarak katılmış, ‘’Polivagal Teori Kapsamında Öznellik’’ konulu panel ve ‘’Ergenlerde Kendine Zarar Verme Davranışı’’ üzerine sözlü bildiri çalışmalarını paylaşarak uluslararası çalışmalarını sürdürmektedir. İlişkisel dinamik psikoterapi yaklaşımı ile çocuk, ergen, yetişkin ve çift terapisi üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

Uzmanlıklar

Aile Terapisi 1 Hastalık
Aile İçi İletişim Sorunları
Yetişkin Terapisi 22 Hastalık
Aksiyete
Bağımlılıklar
Bilişsel Davranışçı Terapi
Depresyon
EMDR Terapisi
Fobiler
İletişim Problemleri
Kaygı
Kişilik Bozuklukları
Korku Problemleri
Öfke Problemi
OKB
Özgüven Problemleri
Panik Atak
Psikoterapi
Stres
Takıntılar
Travma Sonrası Stres Bozukluğu
Uyku Bozuklukları
Yas (Matem)
Yeme Bozuklukları
Yaşam Doyumu
Çocuk Psikoloji
Ergen Psikolojisi 3 Hastalık
Öfke
Özgüven Eksikliği
Sınav Kaygısı
İlişki Terapisi

“Psikolog Ayşe Özata” Cevapları

  • Ergenlik fiziksel, psikolojik, bilişsel, sosyal ve duygusal açıdan gelişme ve olgunlaşmanın gerçekleştiği, geçiş ve değişimi ifade eden çok özel bir dönemdir. Bu evre diğer gelişim dönemlerinden ayırt edilmeli ve farklılıkları bilinmelidir. Bu dönem her bireyde farklı gelişebilir, öyle ki kimi bireylerde fırtınalı bir süreç olabilir. İniş çıkışlarla dolu bu dönemde birey kendi kimliğini bulabilmek adına eskisinden çok farklı deneyimler tercih edebilir. Bu sürecin zaman zaman zorlayıcı olsa da başlangıç ve bitişi bireyden bireye değişen geçici bir dönem olduğu unutulmamalıdır. Yaşadığınız sorunlara çözüm bulabilmek ve bu süreci daha sağlıklı bir biçimde atlatabilmek adına uzman desteğine başvurabilirsiniz.

  • Psikolojik sistemimiz dinamik bir sistemdir. Bir davranış örüntüsünü ortaya çıkaran ya da tetikleyen pek çok neden olabilir. Bu kimi zaman doğuştan getirdiğimiz mizaç özellikleri, kimi zaman öğrenilmiş davranışlar, kimi zaman geçmiş yaşantılarımız ve ilişkilerimiz, kimi zaman da travmatik deneyimler olabilir. Günlük yaşamda uygulanabilir çözümlere rağmen devam eden takıntılar olması durumunda kalıcı çözümler bulabilmek için içsel sistemimize dönüp bütüncül bakış açısıyla bakmak, değerlendirmek ve dönüşümler gerçekleştirmek gerekebilir. Bunun için dinamik yönelimli terapi desteğine başvurmak sağlıklı bir çözüm olacaktır.

  • Kaygı yani anksiyete insan bedeni ve psikolojik sistemi için gerekli ve yeteri kadarı faydalı bir kavramdır. Her bireyde anksiyete düzeyi ve türleri farklıdır. Anksiyetenin doğru kanallara aktarılmadığı durumlarda patolojik kaygı dediğimiz işlevsel olmayan ve günlük yaşam rutinlerini ciddi oranda etkileyen durum ortaya çıkar. Bu sorun bazı zamanlarda ilaç desteği ve psikoterapi ile devam etmesi gerektirebilir. Çoğu durumda ise psikoterapi desteği ile kaygıyı tanıma, doğru kanallara iletme ve patolojik kaygı ile baş edebilme konusunda kişiye uygun çözümler geliştirilebilmesi gerekir.

  • Panik atak sırasında kalp krizi geçireceğini hissetme, nefes alamıyormuş gibi olma, bayılacak-ölecek-delirecekmiş gibi hissetme vb. durumların yaşanacağına dair kaygıya kapılabilirsiniz. Tüm bunlar panik atağın yaygın süreçlerindendir. Ancak bunların hiçbiri panik atak sırasında gerçekleşmez. Kişiye yoğun kaygıyı yani o panik halini yaşatan aslında zihninde bir türlü engelleyemediği bu düşünceler ve eşlik eden bazı fiziksel semptomlardır. Bir süre sonra içsel sistem baş etme mekanizmalarını devreye sokar ve bu korkular yaşamadan panik atak sona erer.

  • Depresyon, kişinin benlik algısı, gelecekle ilgili olumsuz inançları ve çaresizlik duygusu ile deneyimlediği bir süreçtir. Günlük yaşamdaki olumsuz ve zorlayıcı olaylar, travmatik deneyimler, geçmiş yaşam öyküsü, kişinin depresyona yatkın kişilik özellikleri ve yaşadığı sorunlarla baş edebilme becerilerinin zayıflığı depresyonun yaşanmasına neden olabilmektedir. Depresyon yaşama uyumu zorlaştıran ve kişinin işlevselliğini ciddi ölçüde etkileyen bir süreçtir. Bu durumla baş etmekte zorlandığınız noktada bir uzman desteği almayı ihmal etmeyiniz.

Makaleler

Makale bulunamadı.
  • Profili Paylaş: