1. Anasayfa
  2. Psikolog ve Psikiyatri Arasındaki Fark
Psikolog ve Psikiyatri Arasındaki Fark

Psikolog ve Psikiyatri Arasındaki Fark

  • 7 Eylül 2023
  • Beğeni
  • Görüntülenme
  • Yorum

Psikolojik sorunlar yaşıyorsanız ve bunlarla başa çıkamıyorsanız psikiyatri doktorları ve psikologlardan destek almanız gerekmektedir. Ancak birçok kişi psikolog ve psikiyatri arasındaki fark hakkında bilgi sahibi değildir. Farklardan bahsetmeden önce sizlere psikolog ve psikiyatri doktorları hakkında bilgi vermek isteriz.

Psikolog Ne Yapar?

Psikolog, üniversitelerin 4 yıllık psikoloji bölümünden mezun olmuş kişilerdir. İlaç yazma yetkileri yoktur ancak psikolojik testler uygulayabilir ve danışanlarına terapi hizmeti verebilirler.

Psikologlar, klinik psikoloji, nöropsikoloji, sağlık, toplum, adli tıp, kurum ve kuruluşlar, spor psikolojisi gibi psikolojinin belirli alanlarında toplum için çalışırlar.

Çocuk ve ergen psikolojisi, yetişkinler, aile, evlilik ve çift alanlarında uzmanlaşabilirler.

Psikiyatrist Ne Yapar?

Psikiyatrisler, zihinsel, duygusal ve davranışsal bozuklukların teşhisi ve tedavisi için eğitim almış tıp doktorlarıdır. Üniversitelerin tıp fakültelerinden mezun olurlar. İlaç yazma yetkileri vardır ve gerektiğinde hastane yatışına başvurabilirler.

Psikolog ve Psikiyatri Arasındaki Fark Nedir?

Psikolog ve psikiyatri arasındaki fark; psikiyatri doktorları tıp eğitimi almıştır ve ilaç yazma yetkileri bulunmaktadır. Psikolog, tıp doktoru değildir ve ilaç yazma yetkisi yoktur.

En İyi Psikoloğu Nasıl Bulabilirim?

Türkiye’nin psikoloji platformu Psikoloji Türkiye ile psikologların profillerini inceleyebilsiniz. Danışanları tarafından yapılan yorumları okuyabilir, seçtiğiniz uzmanlar ile ücretsiz ön görüşme sağlayabilirsiniz.

Psikolog Kimdir? Psikolog Hangi Hastalıklara Bakar?

Psikolog Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

  • Paylaş: